«Πράσινο φως» για Γαλακτοκομική Σχολή στην Ελασσόνα

137

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου είχαν χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, παρουσία του καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου κ. Δ. Κουρέτα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, μετά από αίτημα του δημάρχου Ελασσόνας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί το υψηλό κτηνοτροφικό δυναμικό της περιοχής, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι νέοι της επαρχίας για την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής συνιστά ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Τέλος, οι δυο υπουργοί ζήτησαν από τον δήμαρχο Ελασσόνας τη μελέτη βιωσιμότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Ευαγγέλου, ευχαρίστησε, τόσο τον Λαρισαίο υφυπουργό, όσο και τον κ. Τσιρώνη για την άψογη συνεργασία τους και δήλωσε: «Ένα μεγάλο έργο για την Ελασσόνα και για ολόκληρο τον νομό της Λάρισας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο σχεδιασμός που θέσαμε με τους δύο υπουργούς θα προχωρήσει κανονικά. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες συνθήκες για την πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου για την Ελασσόνα».

Πηγή: Eleftheria.grΗ ομάδα του Agrotes.eu απαρτίζεται από εξιδεικευμένα άτομα στο χώρο της κτηνιατρικής, της ζωοτεχνίας, της γεωπονίας, των επενδύσεων, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της μελισσοκομίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *