Πότε βγαίνει το κάθε πρόγραμμα. Καλεντάρι αγροτικών προγραμμάτων [ΛΙΣΤΑ]

1047

Ή αλλιώς «Που βρισκόμαστε»!

 • Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η αξιολόγηση των φακέλων των Νέων Αγροτών 2016. Το ηλεκτρονικό σύστημα για τους αξιολογητές είναι έτοιμο. Μετά τα δυο στάδια αξιολόγησης και τις ενστάσεις θα καταρτιστεί η οριστική λίστα των δικαιούχων. Μια πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη είναι ότι η λίστα μπορεί να βγει μέχρι το Πάσχα. Η ρεαλιστική είναι ότι μάλλον πάει για τέλος Μαΐου.
 • Ολοκληρώθηκε η υποβολή των προγραμμάτων Βιολογική Γεωργία – Βιολογική Κτηνοτροφία 2017. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Μακάρι να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς. Η εμπειρία μας όμως λέει ότι λόγω της “μόδας” που προέκυψε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μάλλον πολλοί παραγωγοί δεν θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν σωστά και ολοκληρωμένα. Επίσης σημειώνεται ότι δυστυχώς επικράτησε και πολλή αναξιόπιστη πληροφόρηση από διάφορους φορείς.
 • Για τα Σχέδια Βελτίωσης, όπως έχει γραφτεί πρόσφατα και σε άλλες πηγές, τον Μάρτιο θα βγει μια Προδημοσίευση – μπούσουλας για να προετοιμαστούν οι ενδιαφερόμενοι. Η υποβολή των φακέλων θα πάει για το καλοκαίρι.
 • Το καλοκαίρι επίσης θα βγουν προσκλήσεις του παλιού LEADER. Για μη αγροτικές επιχειρήσεις στα χωριά (ξενώνες, επαγγελματικά εργαστήρια, εστίαση κ.ά.)
 • Αναμένεται και η Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων (για τυποποιητήρια κρέατος, τυροκομεία κ.ά.)
 • Αναμένεται και η δράση Δάσωση Γεωργικών Γαιών (9.000€).
 • Επίσης βγαίνει η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τα δικαιολογητικά για τις άδειες διατήρησης σταυλικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον οικισμών.
 • Πολύ σημαντικό για την ιχθυοτροφία και τη μεταποίησή της: προκηρύσσονται σύντομα προσκλήσεις για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα γιατί δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος.

                                                                                                                      Δημήτρης Σγούρος

                                                                                                                        Γεωπόνος M.L.A.

                                                                                                                            ΜελετητήςΔημήτρης Σγούρος

Γεωπόνος M.L.A.


4 thoughts on “Πότε βγαίνει το κάθε πρόγραμμα. Καλεντάρι αγροτικών προγραμμάτων [ΛΙΣΤΑ]

 1. Γεωργια Ρεντζου

  Γεια σας.θα ηθελα να μαθω αν θα τρεξει καποιο προγραμμα σχετικα με μελισσοκομια.

 2. Δημήτρης ΣγούροςΔημήτρης Σγούρος

  Για τη μελισσοκομία αναμένονται δράσεις για αντικατάσταση κυψελών και διάφορα άλλα. Για τη μεταποίηση του μελιού υπάρχουν άλλα προγράμματα…

 3. Θανασης

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΕΙΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ;ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙ;

  1. Δημήτρης ΣγούροςΔημήτρης Σγούρος

   Καλημέρα! Η προδημοσίευση που ήταν για το Μάρτιο λογικά πάει τον Απρίλιο. Τα Σχέδια θα βγουν μέσα στο καλοκαίρι. Η υποβολή τους θα τραβήξει πολύ. Μπορεί να φτάσει και μέχρι τις αρχές του 2018…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *