Χρυσό βραβείο καινοτομίας στην Michelin στην αγροτική έκθεση SIMA στο Παρίσι [ΦΩΤΟ+VIDEO]

658

 «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

 Αυτό θα έλεγαν οι κακοπροαίρετοι και προφανώς οι διοργανωτές τις SIMA το κατάλαβαν και  έδωσαν εκτός από τη Michelin την  οποία βράβευσαν για το ελαστικό αγροτικών μηχανημάτων 2 σε 1 επίσης και στην Trelleborg  για το σύστημα που κάνει το φούσκωμα και το ξεφούσκωμα στα λάστιχα χαμηλής πίεσης, το 2ο Χρυσό προφανώς για να χρυσώσουν το χάπι. Όμως για να συμπληρωθεί το πάζλ δεν νομίζεται ότι λείπει άλλο ένα κομμάτι; Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά της Τσέχικης Mittas που πρώτη αυτή ανέπτυξε τα λάστιχα χαμηλής πίεσης. Του χρόνου ίσως. Οι διοργανωτές όμως αντιτείνουν σε όλα αυτά πως η επιτροπή που δίνει τα βραβεία είναι διεθνής και πως το λάστιχο 2 σε 1 πως αναπτύχθηκε από την Michelin Βόρειες Αμερικής. Ας είναι!

Πέρα όμως από την γκρίνια πρέπει να αναφέρουμε πως το λάστιχο αυτό και συγκεκριμένα το ειδικό του πέλμα το οποίο και αποτελεί την  καινοτομία είναι πρωτοποριακό και επιτρέπει στους χρήστες του να δουλεύουν με χαμηλή πίεση στο χωράφι (άρα μεγαλύτερη επιφάνεια και συνεπώς μικρότερη συμπίεση – καταστροφή του εδάφους).

Περνώντας όμως στην άσφαλτο δουλεύει άνετα με μεγάλες πιέσεις άρα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φθορές στο σώμα ή στο πέλμα του. Όλα αυτά βέβαια για να γίνεται μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Το ελαστικό βασίζεται στην τεχνολογία UltraFlex της Michelin και το μηχάνημα που θα το φοράει πρέπει να διαθέτει σύστημα αυξομείωσης της πίεσης όπως ας πούμε αυτό της Σουηδικής εταιρείας (Trelleborg ) το οποίο απέσπασε και το 2ο χρυσό.

Ο διευθυντής του αγροτικού τομέα της εταιρείας Manuel Lendt σε δηλώσεις που έκανε μετά την παραλαβή του βραβείου ανέφερε μεταξύ των άλλων «Το ελαστικό 2 σε 1 αποτελεί την  μεγαλύτερη καινοτομία στο χώρο των ελαστικών αγροτικών μηχανημάτων που έχει φέρει ποτέ στην αγορά η Michelin. Άλλες τέτοιες καινοτομίες είναι τα ελαστικά UltraFlex και Connected».

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα θαυμαστά αυτά επιτεύγματα της τεχνολογίας στο χώρο των ελαστικών αγροτικών μηχανημάτων που έχουν ένα μόνο σκοπό, να προσφέρουν στον αγρότη μεγαλύτερη αποδοτικότητα αλλά και οικονομία, επομένως και μείωση του κόστους παραγωγής.Η ομάδα του Agrotes.eu απαρτίζεται από εξιδεικευμένα άτομα στο χώρο της κτηνιατρικής, της ζωοτεχνίας, της γεωπονίας, των επενδύσεων, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της μελισσοκομίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *