Ενέργεια από το φρενάρισμα των τραίνων του Μετρό – Αναγεννητική πέδηση

332

Ορισμένα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σύστημα πέδησης που συλλέγει τη θερμική ενέργεια που παράγεται στο φρενάρισμα και την τροφοδοτεί στη μπαταρία αυξάνοντας την αυτονομία του οχήματος.

Μια παρόμοια τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης δοκιμάστηκε στους συρμούς του Μετρό στο Λονδίνο.

Οι πρώτες δοκιμές της τεχνολογίας έγιναν στον υποσταθμό Κλάουντσλυ Ρόουντ πάνω στη γραμμή Βικτώρια. Οι μηχανικοί ανακάλυψαν ότι το σύστημα μπορεί να δεσμεύσει μια Μεγαβατώρα ηλεκτρισμού κάθε μέρα, ενέργεια που επαρκεί για να τροφοδοτήσει 104 νοικοκυριά ετησίως.

Σε οικονομικό επίπεδο, η εξοικονόμηση μεταφράζεται σε μείωση των λογαριασμών ενέργειας του London Underground κατά πέντε τοις εκατό ή έξι εκατομμύρια στερλίνες ετησίως.

Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων δοκιμών, το σύστημα δέσμευσε αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες του σταθμού Χόμπορν για τις δύο από τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

Υπάρχουν όμως και έμμεσα οφέλη πέρα από τα προφανή. Εφόσον το σύστημα δεσμεύει θερμική ενέργεια που διαφορετικά θα πήγαινε χαμένη, τα τραίνα θα εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα και έτσι τα κλιματιστικά συστήματα των σταθμών του Μετρό θα λειτουργούν λιγότερο.

Η νέα τεχνολογία αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος ενεργειακά αποδοτικών μεταφορών με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που υλοποιεί ο φορέας Transport for London.

econews.grΗ ομάδα του Agrotes.eu απαρτίζεται από εξιδεικευμένα άτομα στο χώρο της κτηνιατρικής, της ζωοτεχνίας, της γεωπονίας, των επενδύσεων, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της μελισσοκομίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *